Doosan Demo Days v lomu Bělice

Poslední červnový a první červencový týden patřily již tradičně těžkým strojů Doosan, které se letos potřetí představily na „Dnech těžké techniky“ tentokrát v kamenolomu Bělice, patřící společnosti Kámen Zbraslav. Předváděcí akci pořádala společnost Bobcat CZ, která tuto značku v České republice zastupuje. Určeny byly pro celou evropskou dealerskou síť Doosan a stávajících a potenciálních zákazníků z celé Evropy.

Během této dvou týdenní akce, si přišlo stroje prohlédnout a hlavně vyzkoušet mnoho stávajících a potenciálních zákazníků nejen z Česka, ale i celé Evropy. K dispozici bylo více než dvě desítky strojů Doosan. V prostorách lomu si zájemci mohli vyzkoušet pásová rypadla Doosan o hmotnosti 16 až 52 tun, kolová rypadla Doosan o hmotnosti 14 až 22 tun a kolové nakladače s objemem lopaty od 3 do 5 m3 těžkotonážní teleskopické manipulátory Doosan s nosností 7 až 16 tun a kloubové dempry Doosan. Největší zájem byl samozřejmě o vyzkoušení větších strojů jako byly pásové rýpadla Doosan DX 490Lc a DX 380Lc a kolové nakladače Doosan DL 450, DL 420, DL 300 a DL 200. Lákavé byly také terénní jízdy kloubovým demprem Doosan DA 40. Jedny z předností těchto strojů Doosan, které zákazníci ocenili, je jednoduché ovládání, automatické řazení rychlosti, prostorná kabina se širokým výhledem a s výborně dobře odpruženou sedačkou ad.

Předváděcí akce, jež probíhaly v kamenolomu Bělice se těšily velkému zájmu všech účastníků tohoto velkolepého setkání. Všichni zájemci si mohli během předváděcích dnů v působivých kulisách kamenolomu Bělice osobně vyzkoušet široký sortiment této značkové techniky. Tím, že si zákazníci mohli sami vyzkoušet, co stroje umí a jak dobře se ovládají, mnohé nutilo k zamyšlení o pořízení této značky.

Vzhledem k předcházejícím přívalovým dešťům byly v lomu trochu těžší terénní podmínky. Ale to nic neměnilo na zkušebních testech a jízdách, ba naopak, mnozí si to patřičně užívali.

Společnost Bobcat CZ, a.s.

Společnost Bobcat CZ, a.s. je od roku 2000 autorizovaným dovozcem smykem řízených nakladačů, bagrů, teleskopických manipulátorů, příslušenství a náhradních dílů značky Bobcat a dále i stavebních strojů Doosan, generátorů proudu, osvětlovacích stožárů a vzduchových kompresorů Doosan (dříve Ingersoll-Rand). Od svého založení se společnost Bobcat CZ, a.s. zásadně a úspěšně rozrostla a stala se významným hráčem na českém trhu v oboru stavebních strojů.

V současné době se vedle stávajícího tréninkového centra v Dobříši staví nové vývojové centrum včetně administrativní budovy, která v brzké době nahradí centrálu společnosti Doosan v belgickém Waterloo. Tím se Dobříš stane centrem Doosan Bobcat pro celou Evropu.

Společnost má síť obchodně-servisních středisek rozmístěných po celé České republice. Vyškolení obchodní zástupci a více než 45 kvalifikovaných servisních techniků s několikaletou praxí, zajišťují prodej, záruční i pozáruční servis, pronájem, školení obsluh a dodávky náhradních dílů pro stroje Bobcat a Doosan včetně jejich příslušenství. Více na www.bobcat.cz.

Z předváděcích dnů Doosan z lomu Bělice Vladimíra Štěpánková  

doosan

bobcat-logo-white

 

Back to top